Great Virtual Race Across Tennessee

1 mei 2020 – Het is voor een vrije dag nog redelijk vroeg als ik een beetje verveeld op Facebook lig te kijken. Net als ik besluit me nog eens comfortabel onder mijn donzen dekbed te nestelen en weer in slaap te vallen, valt mijn oog op een post van iemand in een trailrungroep over een virtuele race van 1000 kilometer mede-georganiseerd door de racedirector van de legendarische Barkley Marathons. ‘Het zal wel weer iets idioot-onhaalbaars zijn’, denk ik als ik toch maar verder lees. Het blijkt dus om een virtuele race dwars door Tennessee te gaan (ongeveer 1000km) die je in je eigen omgeving in zelf gekozen etappes kunt lopen tussen 1 mei en 31 augustus. Ik staar peinzend naar mijn telefoon. 1000 kilometer is wel ver, maar aan de andere kant, alle evenementen zijn op dit moment toch afgelast en ik zou liegen als mijn motivatie daardoor niet ook een kleine deuk heeft opgelopen. Daarbij, je mag zowel hardlopen als wandelen/hiken, dus op zich zou het haalbaar moeten zijn…

Ik lees de inschrijfpagina nog eens door. ‘You can still Sign Up!!  Registration is still open. The longer you wait, the less time you have, but you can still do it’, roept de tekst onder de ‘sign up’-button me toe. Ah fuck it ook! Idiote dingen zijn altijd gaaf! En misschien red ik het zelfs nog wel om ‘Back Across Tennessee’ (1000km terug, dus 2000km in totaal) ook te halen. Nu alleen Tim hier nog even van op de hoogte stellen.


Gelukkig was Tim ook meteen enthousiast. Voor die middag stond er volgens het schema een duurloop van tenminste 25km op de planning, dus die kon dan meteen meetellen. Ineens kreeg de ultra van 100km waarvoor we aan het trainen zijn begin augustus (die als evenement al dan niet doorgaat) een totaal andere dimensie en hebben we een extra motivatie om de 50km die we anders in the Lake District zouden lopen dan toch maar voor onszelf te gaan rennen. Gaaf wel!

In totaal hebben we 123 dagen om de volledige afstand van 1000km (of 2000km als we ook nog terug willen) af te leggen. En aangezien de trailverslagen anders toch een beetje stil liggen, zijn onze vorderingen hier te volgen:

week 1 | 1 – 3 mei
week 2 | 4 – 10 mei
week 3 | 11 – 17 mei
week 4 | 18 – 24 mei
week 5 | 25 – 31 mei
week 6 | 1 – 7 juni
week 7 | 8 – 14 juni