Dag 9. Edinburgh

<< Dag 8. Campbeltown > Edinburgh

31 juli 2015

Uitslaaptijd!!! Vandaag eindelijk een beetje relaxt wakker geworden zonder meteen de hele boel weer in te hebben hoeven pakken. Het is best mooi weer en na een ontbijtje voor de tent, zetten we koers richting het stadscentrum. Omdat we het heel erg zat zijn dat onze regenhoezen stiekem toch niet helemaal zo waterdicht zijn als ze zouden moeten zijn, hebben we besloten dat we vandaag gaan benutten om onze uitrusting op orde te krijgen. Maar natuurlijk is het eerst tijd voor een kopje koffie! En dan ook nog met uitzicht op Edinburgh Castle. Echt gaaf dit!

2015-07-31 13.06.32
Uitzicht op Edinburgh Castle.

Nadat we in alle rust onze koffie hebben verorberd, gaan we op zoek naar een outdoorwinkel om drybags in te staan. Eigenlijk met name voor de slaapzakken, maar eenmaal aangekomen in de winkel blijken er backpackliners te bestaan; waterdichte zakken met hetzelfde volume als je backpack. Ideaal en eigenlijk precies wat we nodig hebben! Gewapend met 2 backpackliners en 2 drybags voor de slaapzakken struinen we de rest van de middag door de stad. Een beetje de toerist uithangen hoort er ook wel een beetje bij en het voelt goed om (als we nieuwe kleren hebben gekocht) weer eens iets van katoen aan te hebben in plaats van de synthetische lagen die we tot nu toe steeds droegen. Even weg met de outdoorkleding.

IMG_6828
Uitzicht vanaf Waverley Bridge.

Aan de Royal Mile bevindt zich een klein winkeltje waar traditionele fudge verkocht wordt, de Fudge Kitchen. Nu weet ik dat mijn moeder daar dol op is, dus bij wijze van souvenir kopen we daar een flink plak fudge. Lekker! Er is alleen 1 probleem. We vliegen namelijk pas over 2,5 weken terug naar Nederland en de fudge is nog maar 2 weken houdbaar. Gelukkig is het volgens de verkoper geen enkel probleem om het plak op te sturen naar Nederland, zolang we het maar verpakken in vetvrij papier. Nou, dat moet geen probleem zijn. En als we dit dan toch verzenden, kunnen we de kaarten van het originele plan misschien ook wel terug sturen, want die hebben we in principe toch niet meer nodig. Inmiddels is het al avond aan het worden en nadat we boodschappen hebben gedaan voor het avondeten, besluiten we het verzenden van de pakjes onze missie voor morgen te maken. Eerst maar eens op naar de camping!

IMG_6826
Zicht vanaf Edinburgh Castle over de stad.

>> Dag 10. Edinburgh