Dag 7. Autocamp Račkova dolina

<<Dag 6. Jamnicke plesa > Autocamp Račkova dolina

5 augustus 2012

Uitslapen! Nou ja, zo ongeveer dan… Ik word natuurlijk gewoon om 08:00 uur wakker en probeer zo stil mogelijk mijn boek tevoorschijn te halen om wat te gaan lezen. Ik ben alleen ongelooflijk onhandig met dit soort dingen en door het gerommel wordt Tim natuurlijk bijna direct wakker. Dan maar opstaan en er uit. We moeten toch nog veel doen vandaag.

Na wat navragen bij de campingbeheerders blijkt er in Pribylina (een klein dorpje ongeveer 4 km verderop) een kleine supermarkt te zijn waar we een nieuwe voorraad eten in kunnen slaan. Naast de boodschappen moeten we vandaag ook nog afwassen, wassen, douchen en scheren. Maar eerst maar eens ontbijten met iets anders dan brinta, want die pap begint ons beiden zo ongeveer wel de neus uit te komen. Toch maar eerst even langs de winkel dan.

De winkel is niet veel meer dan een kleine buurtsuper, maar ze hebben in ieder geval vers brood! En kaas! En scheermesjes! Oké misschien iets overdreven maar ik ben hier echt super blij mee. Ik begin inmiddels best een beetje een baard te krijgen en dat jeukt vervelend als je je niet iedere dag kunt wassen…

Na de boodschappen is het tijd voor het ontbijt! Eindelijk brood! We hebben ook ansichtkaarten gekocht en ik stuur mijn ouders en Rianne een kaartje waarvan ik de achterkant natuurlijk helemaal vol kalk met allemaal veel te stoere verhalen over hoe cool het hier wel niet is en hoe geweldig ik het hier wel niet heb. Achteraf had ik natuurlijk gewoon moeten zeggen dat ik me best beroerd voel en dat ik haar best wel erg mis en dat ik dit eigenlijk voornamelijk doe om cooler te zijn dan zij, maar goed daar ben ik dan weer te cool voor…

Terug bij de tent ga ik me gelijk maar scheren en douchen. Normaal heeft een washok op een camping een gedeelte met gescheiden douchehokken, maar op deze camping hebben ze kennelijk een voorkeur voor gezellig samen douchen. Er is alleen een porseleinen bak met daarboven 4 douchekoppen. Geen douchegordijn of een muur die het douche gedeelte scheid van de rest van het toilethok of zo. Bovendien heeft het hok een raam dat voor de ventilatie lekker wijd open staat. Normaal geen probleem, maar wel als het raam recht tegenover het douchegedeelte zit zodat de gehele camping kan meegenieten van hoe ik me sta uit te kleden. Tot overmaat van ramp staat er al een bijzonder dikke harige naakte Slowaak onder de douche! Als hij ziet dat ik een beetje aarzel, omdat ik me toch wat ongemakkelijk voel, wenkt hij mij vriendelijk dat ik er gerust bij mag komen staan! Ja dank u wel meneer, nu voel ik me echt helemaal op mijn gemak “not”! Nou ja, het is nu ook wel een beetje te laat om niet te gaan douchen. De Slowaak heeft mij immers al gezien, en als ik nu weg loop wordt het helemaal awkward! Er zit niets anders op dan maar gewoon mijn kleren uit te trekken en naast de onbekend blote man onder de douche te gaan staan.

Na dat ik mij gedoucht, heb is het de beurt aan Tim. Voor hij naar het washok loopt waarschuw ik nog even voor de naakte Slowaak en het gebrek aan privacy, maar de behoefte om schoon te worden is duidelijk sterker dan de vrees een naakte onbekende man tegen te komen. Als Tim even later terug komt blijk dat de Slowaak al weer vertrokken was dus dat hij heerlijk rustig heeft kunnen douchen.

Verder is het vandaag echt een dag om helemaal niets te doen. We zijn allebei schoon en we hebben nog wat kleren gewassen maar dat was het dan ook wel. We kletsen nog wat en verder zitten we een tijdje te lezen. Alleen nog even koken en eten voor we onze tas vast zo veel mogelijk inpakken en dan naar bed. Morgen hebben we een flinke etappe op de planning staan!

foto 1 rustdag op Autocamp Račkova
Rustdag op Autocamp Račkova
foto 2 Rode eekhoorn (Sciurus vulgaris) op de camping
Rode eekhoorn (Sciurus vulgaris) op de camping

>>Dag 8. Autocamp Račkova dolina > Jamské Pleso