Dag 10. Glasgow

<<Dag 9. Kinlochleven > Fort William > Glasgow

7 augustus 2012

Mijn wekker gaat om 9.00 uur. Niet dat we extreem interessante plannen hebben voor vandaag, maar omdat het ontbijt beneden gratis is en we daar tot 10.00 uur gebruik van kunnen maken. Thijs wil nog blijven slapen, dus hobbelen Lars, Lisa en ik nog half slaapdronken de trappen af richting de ontbijtzaal, waar het een drukte van belang blijkt te zijn. Er is gelukkig nog een tafel vrij en niet veel later vinden we onszelf daar kauwend op een geroosterde boterham met roomboter en jam. Op de een of andere manier smaakt geroosterd brood in Groot Britannië toch lekkerder dan thuis, dus ik ga maar meteen voor een dubbele hoeveelheid voedsel. Als we uitgegeten zijn, verdwijnen we allemaal ons eigen bed weer in en de volgende keer dat ik wakker wordt is het 14.00 uur ‘s middags.

De hoogste tijd om de stad eens te gaan bekijken, want morgen aan het eind van de middag vliegen Lisa en ik alweer terug naar Amsterdam. In de wetenschap dat Epke Zonderland vanmiddag in de finale van de rekstok moet aantreden op de Olympische Spelen, besluiten we eerst even een verkennend rondje te lopen, dan om 16.00 uur de finale te gaan bekijken en dan weer Glasgow in te gaan met zijn allen.

Klokslag 16.00 uur zijn we weer terug in het hostel en zitten we in het café vol verwachting naar het grote scherm aan de muur, dat ze ter gelegenheid van de Olympische Spelen op hebben gehangen, te kijken. Als er om 16.15 uur nog geen rekstok in beeld is geweest, beginnen me ons lichtelijk zorgen te maken, maar we besluiten nog even af te wachten. Om 16.30 uur zijn we nog niets wijzer en het internet wordt geraadpleegd. Wat blijkt, ik heb me vergist in de tijd, want het bleek 16.00 uur Nederlandse tijd te zijn en men leeft hier in Groot Brittanië een uur eerder. Epke heeft de gouden plak al lang en breed om zijn nek hangen zonder dat wij dat gezien hebben. Nou ja, dan maar naar de Primark.

Nadat we zo’n 1,5 uur in de winkelketen hebben rondgehangen, laten we het bekijken van de stad maar even voor wat het is en gaan op zoek naar een restaurant waar we wat lekkers soldaat kunnen maken. We eindigen in een Beergarten waar ze ook pizza’s serveren en we heel lang moeten wachten voor we eindelijk bediend worden. De pizza’s daarentegen zijn erg lekker. Eindelijk de pizza Hawaii waar ik al de hele vakantie naar uit heb gekeken.

>>Dag 11. Glasgow > Amsterdam > Groenlo

<<terug