Dag 10. Edinburgh

<< Dag 9. Edinburgh

1 augustus 2015

Het voorlopig laatste dagje uitslapen zonder meteen weer alle spullen in te moeten pakken wordt nog even uitgebreid benut. Het weer is gelukkig nog steeds super en dus kunnen we weer buiten ontbijten. Chill dit! Ik vind het bijna jammer dat we morgen weer weggaan.

2015-08-01 13.00.29
Uitzicht vanaf de camping op de stad.

Maar vandaag hebben we een missie, namelijk het versturen van de kaarten en de fudge, dus geen tijd voor de blues en op naar de stad! Vanuit de bus hebben we gisteren al een aantal postkantoren gezien, dus op zich zou het vinden van een verzendmogelijkheid geen probleem moeten zijn. Vlakbij de concertzaal Usher Hall rollen we dan ook de bus uit en stappen we het postkantoor binnen. In het ruime aanbod enveloppen is het niet zo moeilijk om iets geschikts te vinden om onze spullen in te verzenden. Omdat het ons verstandig lijkt om de kaarten en de fudge apart te versturen, staan we even met twee pakketjes en een stapel ansichtkaarten aan de balie. Het verzenden van de fudge gaat eerlijk gezegd verbazingwekkend makkelijk (al zijn de verzendkosten wel bijna hoger dan de prijs van de fudge zelf). Nog geen half uurtje later zijn we alweer out and about door Edinburgh aan het struinen.

De rest van de dag hebben we niet echt iets op het programma staan, behalve dan door de stad lopen en niet te veel spullen te kopen want dat moeten we daarna allemaal weer mee zeulen, haha. Via Grassmarket komen we uiteindelijk weer op de Royal Mile, waar we het speelgoedmuseum besluiten te bezoeken. Op dat moment regent het toch even en veel beters hebben we niet echt meer te doen. Het speelgoedmuseum is op zich wel leuk om te bezoeken. Van buiten lijkt het vooral een beetje het zoveelste souvenirwinkeltje, maar als je daar eenmaal voorbij bent, leidt een trappenhuis je over verschillende etages vol met speelgoed uit verschillende tijdperken. Het gebouw zelf lijkt een vroeger weeshuis of school, en past wat dat betreft prima bij het thema. Voor dit museum op zich hoef je niet speciaal naar Edinburgh, maar als je er toch langs loopt is het wel net zo leuk om even te gaan kijken. Helemaal als het toch regent. Als we onze bus voor morgen naar Inverness geboekt hebben, slenteren we via George Street weer richting de supermarkt voor eten voor vanavond en hoppen we weer op de bus naar de camping. Tijd om de spullen alvast in te pakken voor morgen!

IMG_6829
Edinburgh Castle vanaf George Street
IMG_6830
…bijna weer tijd om te hiken! 🙂

>> Dag 11. Edinburgh > Inverness