Bloed, zweet en bevroren chocopasta

Het voorjaar is voor mij (Tim) altijd de tijd dat ik begin na te denken over de volgende vakantie. In 2012 had ik er genoeg van om samen met mijn ouders op vakantie te gaan. Ik wou meer avontuur en ik vond bovendien dat ik stoerder moest zijn dan Rianne die rond dezelfde tijd met haar beste vriendin Lisa de West Highland Way ging lopen! Achteraf is dat natuurlijk vet kansloos maar goed, ik moest zo nodig de stoere man uithangen… maar dan wel met iemand samen, want alleen op reis leek me dan ook wel weer eng.

Mijn beste vriend en huisgenoot Tim (lekker handig die naam XD) zat samen met mij in het laatste jaar van de opleiding Bos en Natuurbeheer. We trokken veel samen op en hadden al samen stage gelopen zonder ruzie te krijgen. Bovendien had hij veel meer ervaring met reizen en had al een aantal trektochten door de Alpen en Pyreneeën achter de rug.

We hadden het er al vaker over gehad om samen op reis te gaan dus het moest er nu maar een keer van komen! De Alpen en Pyreneeën vonden we te gewoon en niet avontuurlijk genoeg (inmiddels is dat wel anders) dus daar gingen we niet heen. Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië vielen dus af. Na heel wat zoeken kwamen we bij de grens van Polen en Slowakije uit. Hier ligt een berggebied waar we allebei nog nooit geweest waren en wat we allebei dus ook niet kenden. Avontuur gegarandeerd!

Dag 1. Velp > Wenen
Dag 2. Wenen > Bratislava > Zuberec
Dag 3. Zuberec > Sedlo Palenica
Dag 4. Sedlo Palenica > Banikoské Sedlo
Dag 5. Banikoské Sedlo > Jamnicke plesa
Dag 6. Jamnicke plesa > Autocamp Račkova dolina
Dag 7. Autocamp Račkova dolina
Dag 8. Autocamp Račkova dolina > Jamské Pleso
Dag 9. Jamské Pleso > Batizovské Pleso
Dag 10. Batizovské Pleso > Poprad
Dag 11. Poprad
Dag 12. Poprad > Wildkampeerplek buiten Vikartovce
Dag 13. Wildkampeerplek buiten Vikartovce > Wildkamperplek vlak onder Kráľova hoľa
Dag 14. Wildkamperplek vlak onder Kráľova hoľa > Sedlo Priehyda
Dag 15. Sedlo Priehyda > Bratislava